17 februari, 2009

Kriminella roligare än poliser

Här kommer tre tips på saker som skulle fungera mycket bättre, med mycket små ändringar:

1. Polismuseet borde heta tjuvmuseet. Vi var själva där härom lördagen och det borde vi inte varit. Alla älskar deckare idag, kriminologi är en av de mest attraktiva enstaka kurserna på universitetet och riktiga brott intresserar nästan alla. Liksom brottslingar. Polis låter fruktansvärt tråkigt och det är inte alls poliser som polismuseet handlar om.

2. SvD borde inte ha information om gårdagens fel, på första uppslaget, bästa plats i tidningen. Det gör mig så illa att se en fin bild på en snäll farbror som lovar att försöka rätta till alla fel som begicks igår. Det berör ungefär ingen. Utom den som fått sitt namn felstavat eller inkomstuppgiften justerad. Tips! Fixa det med ett mejl till berörda parter, låt missnöjda anmäla det på nätet, som här, eller lägg det åtminstone längst bak i tidningen.

3. Köerna till kassorna i våra stora klädaffärer som H&M och NK fungerar inte längre. Förr var det en kö till en kassa. Enkelt Idag är det ofta en kö till två, eller tre kassor, med stor förvirring som följd. Folk blir irriterade, känner sig lurade och osäkra. Tips! Visa hur köerna går, som på Marks and Spencer i London. Där vet de hur du hanterar folkmassor. Med skylt och staket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar