22 januari, 2009

Slavfenomen bakom Marklund

Drevet mot kvinnor som gjort fel blir oerhört mycket mer infekterat och leder till avgång i många fler fall, än mot män. Det är sorgligt att se Liza Marklund, Annie Wegelius, Maria Borelius, Bi Puranen, Mona Sahlin och alla de andra som inte bara får kritik, utan hat. Att hatet mest kommer från andra kvinnor är sorgligt, men helt naturligt, tyvärr.
Jag tror att det är slavfenomenet.

När halva Amerikas befolkning bestod av slavar, var det ofta en eller ett par av de svarta själva som fick möjligheten och befodran att slavdriva de andra slavarna. Dessa blev naturligtvis ännu mer hatade än de vita slavdrivarna.

Är det inte det tänket vi kvinnor har fastnat i? 1.) Vi tror att det bara finns ett ändligt antal tjänster för oss kvinnor som lyckade chefer eller författare (slavdrivare)? 2.) Och att den kvinna som snor åt sig en av dessa tjänster har dels tagit den från någon av oss andra, dels att kvinnan blir en svikare. Någon som tror att hon är för mer än oss andra.

Kvinnor är inte mer avundsjuka än andra kön. Vi är bara lite mer förtryckta och förfördelade, vilket i sin tur är en bra grogrund för allehanda osympatiska drag.

3 kommentarer:

  1. Det var mycket klokt skrivet. Liza själv tar upp detta i boken "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra". Tragikomiskt!

    SvaraRadera
  2. Du uttrycker dig så väl. Och det du berör är så sant. Och kvinnor som stödjer varandra - ja, de blir ett riktigt stort hot. Mot alla.

    SvaraRadera
  3. nä så är det inte... tvärtom är det så att hatet kommer från det svans som drar efter Liza, den som har sett henne som dera stora gudinna och idol, de som har gett bort sin egen kreativitet till henne... de är nu så besvikna över denna krackelerande gudinna, som de har proijicerat sina känlsor kring att de vänder sig mot Monica Antonsson och anklagar henne (och ibland mej) för att vara de hatiska... och likdant gör Liza Marklund själv... fast hon enligt egen utsago inte ens läser bloggar... och den där synen på oss som slavar tror du väl själv inte på...?

    SvaraRadera